Door de maatregelen rondom het Corvid-19 virus, zijn in 2020 en 2021 veel evenementen geannuleerd of zijn heel beperkt doorgegaan. Organisatoren, reenactors, verenigingen en bezoekers kijken terug op een stil en leeg seizoen. Er waren en zijn wat kleine initiatieven, zoals op Erve Eme, Archeon, Ruine van Brederode, Masamuda, Ijzertijdboerderij en Prehistorisch dorp te Eindhoven, waar enkele handelaren of ambachtslieden hun tent opsloegen en opslaan. Kastelen, musea, parken en erven zelf zijn niet altijd open geweest voor bezoek of slechts gedeeltelijk (wel binnen de regels van de RIVM).

Binnen de Bloodaxe Sibbe is er wel van alles gebeurd. We zagen elkaar niet zo veel en vaak als we gewild hadden, maar het contact was er en de broederschap leed er niet onder. Er is uitbreiding geweest, in de vorm van geboorte en relaties. We hebben nieuwe contacten gelegd en oude banden aangehaald. Vriendschappen hebben geleid tot nieuwe en nauwere samenwerking, naast de grote groep sibbeleden hebben we nu banden met andere groepen. We verheugen ons op leuke samenkomsten en feesten met vriendschappelijke vechtdemonstraties.

Voor 2022 kunnen we terugkijken op een druk en gevuld evenementenjaar. Van Archeon, Kasteel de Cannenburgh, Museum Schokland, Kasteel Doornenburg, Middeleeuws en Fantasy Winschoten, Vikingcentrum in Den Oever tot aan de Ruine van Teilingen; en veelvuldig waren we te gast op Erve Eme. Zoveel fijne dagen en ontmoetingen waar wij heel blij mee zijn!

In 2023 vond je ons, groter en uitgebreider dan ooit tevoren op evenementen als Scandinaviemarkt Schokland, Vikingdagen Archeon(twee maal zelfs), De Ruine van Teijlingen(ook twee maal), Slag om Doornenburg, Middeleeuws en Fantasy Winschoten, Vikingdagen Den Oever en we sloten af op de Vikingmarkt Schothorst. We hadden een vol en mooi seizoen met bijzondere ontmoetingen. Onze ambachtslieden kregen geweldige complimenten, onze strijders gingen geen uitdaging uit de weg en de warme saamhorigheid zag je terug in de avonden bij het vuur, het gelach overdag, de ontroerende rituelen en de groei en bloei van de Sibbe als geheel. Nieuwe Bloodaxes mochten we verwelkomen en sommige leden hebben we afscheid van genomen.
Wat vooral zichtbaar is, is het plezier, onderling en met het publiek.
Kennis wordt gedeeld, ervaringen uitgewisseld, vaardigheden verder ontwikkeld. En ook in 2024 zullen we ons laten zien en horen.